Hoe wijzigt u het formaat van een afbeelding? Deel II

"Aanpassen afbeeldingspositie" is een handige functie die over het algemeen wordt gebruikt voor het automatisch aanpassen van de positie van een afbeelding tijdens het afdrukken of tijdens het maken van een ontwerp. De functie wordt uitgevoerd door de opdracht lineair en is van toepassing op reeds bestaande of geselecteerde afbeeldingen. Het kan zowel tijdens het instellen van het afdrukproces worden uitgevoerd, als ook om een afbeelding later tijdens het afdrukproces aan te passen. Wanneer 1-zijdig wordt afgedrukt, moet de afdrukpositie aan de achterzijde worden vastgesteld, zodat het beeld in de gewenste positie wordt geplaatst. Gebruik in de setup de optie schaal en vervolgens de knop plakken om de afbeelding op zijn plaats te zetten.

image position

In het algemeen geven de meeste printers je opties voor het aanpassen van de afbeeldingspositie en deze functie is niet altijd beschikbaar. Op de printers die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, is software voor digitale beeldcorrectie geïnstalleerd. Met deze software kunt u de beeldpositie aanpassen en ook andere daarmee samenhangende opties, zoals heading, eta balance, min/max-compensatie, enz. In het algemeen worden deze aanpassingen gedaan met de muis of met behulp van een joystick. Sommige printers bieden de mogelijkheid van "zoom", terwijl andere de mogelijkheid van "panning" bieden. Het zoomen en pannen kan worden gedaan met de pijltoetsen omhoog en omlaag, terwijl de andere opties kunnen worden gedaan door op de spatiebalk of de x-toets te drukken.

De positie van de afbeelding kan ook worden aangepast met behulp van het vakje fit to van de opdrachten. Gebruik de opdracht vullen en geef de breedte- en hoogtewaarden op van het vak dat u wilt vullen en ook de afstand, in pixels, tussen de bovenkant van de afbeelding en het gebied dat u wilt vullen. Met het commando lijn kunt u het pad aangeven dat u wilt laten maken door de inkt of het patroon en de vulmodus specificeert of de lijn effen of vullend moet zijn. Met de image floating optie kan men de positie van de afbeelding opgeven en kan men de afbeelding tekenen op de plaats die door de muis of het toetsenbord wordt bepaald.


Hoe wijzigt u het formaat van een afbeelding? Deel II