Hoe werkt landschapsschilderen?

Landschapsarchitectuur omvat vele soorten ontwerp, waaronder plantenteelt, gevels en structuren van gebouwen, enz., waardoor een "veld" of "scape" ontstaat. Een landschap is alles wat zichtbaar is van een omsloten gebied van land. Een landschap bestaat meestal uit gebouwen en andere door de mens gemaakte elementen zoals watertorens, bruggen, dierentuinen, observatoria, enz. Landschapsarchitectuur omvat alles wat een landschap bedenkt en aanlegt, zoals wegennetten, banken, parken, prieeltjes, taluds, tuinen, zwembaden, verlichting, standbeelden, enz. Het wordt dus gebruikt om een plaats te verfraaien en de waarde ervan te verhogen.

landscape

Een landschap kan worden gezien als een visueel werk dat boekdelen spreekt over de artistieke visie en vaardigheid van een persoon of een groep mensen. Zo wordt het uiterst belangrijk en nuttig bij het overbrengen van een boodschap aan het publiek. Een goed ontworpen landschap kan door middel van landschapschilderkunst een mooi en levendig tafereel scheppen dat van veraf of vanaf een bepaalde plek kan worden gezien. Het landschap van een stad is gewoonlijk een belangrijke toeristische attractie, en dus moeten de ontwerpers en kunstenaars veel aandacht besteden aan het creëren van een eersteklas landschap.

Naast landschapstechniek is landschapsecologie een ander belangrijk studiegebied. Het bestudeert de relatie tussen het gebruik van land door de mens en de natuurlijke omgeving. Er wordt ook gekeken naar de invloed van menselijke activiteiten op de ecosystemen en de invloed van een landschap op de gezondheid en het welzijn van de mens. De studie van landschapsecologie houdt zich voornamelijk bezig met het begrijpen van de beperkingen en de voordelen van het gebruik van natuurlijke gebieden in relatie tot menselijke activiteiten.


Hoe werkt landschapsschilderen?