Digitale fotografie en haar eigenschappen

pictures

Fotos zijn uiterst belangrijk voor onze cultuur. Alles van een simpel stilleven tot een Hollywood filmster kan ons iets vertellen over een persoon. Maar fotos vertellen ons meer dan alleen iets; ze worden ook gebruikt om te communiceren. En verrassend genoeg beginnen computers, hoewel ze al bijna een halve eeuw bestaan, nu pas de meer traditionele vormen van communicatie zoals brieven, telex en telefoongesprekken te vervangen. Dankzij digitale fotografie kunnen we nu prachtige stillevens vastleggen op een veel grotere schaal en ze laten veranderen in herinneringen die eeuwig meegaan.

Een foto is een esthetisch artefact dat de zintuiglijke waarneming visueel weergeeft, zoals een stilleven of een ander tweedimensionaal beeld, dat meestal lijkt op een onderwerp en er dus een nogal onvolledige beschrijving van geeft. In de context van computergrafiek is een beeld gewoonlijk een statisch (d.w.z. niet bewegend) beeld dat een of andere verbale inhoud of andere niet-grafische stimuli begeleidt. In computergrafiek is een helder beeld een glad, lichtgevend, doorlatend (d.w.z. transparant) beeld dat op geen enkel gezichtspunt vervorming vertoont. Een helder beeld wordt beschreven door zijn helderheid, zonder "reflecties" of "vervormingen" die normale beelden wel hebben. In het geval van fotos is een helder beeld een beeld waarin alle onderdelen, d.w.z. lichtbron, lens, film, camera en computer, eendrachtig samenwerken om u een helder beeld te geven.

Wanneer het om digitale fotografie gaat, is een helder beeld een beeld waarin alle onderdelen eendrachtig en/of in harmonie samenwerken, d.w.z. dat alle kleuren met dezelfde intensiteit worden uitgezonden en dat alle verschillende delen van het beeld gelijkelijk in licht en schaduw zijn verdeeld. In computer graphics-terminologie is een "schoon" beeld een beeld waarin alle kleuren te onderscheiden zijn (d.w.z. hun tint, verzadiging, waarde, enz.) en ook de geometrische vorm van het object te onderscheiden is. Een woord van waarschuwing over "schone" beelden: wanneer ze als achtergrond in fotos worden gebruikt, mogen ze niet worden gebruikt om natuurlijke landschappen te vervangen omdat het effect ervan te "vlak" en saai is. In plaats daarvan moeten ze worden gebruikt als verbeteringen (toegevoegd aan de schoonheid) van het eigenlijke landschap.


Digitale fotografie en haar eigenschappen