De ware aard van de wereld begrijpen aan de hand van beelden

Fotos zijn de eenvoudigste van alle dingen die we gebruiken om te communiceren, te begrijpen, op te slaan en onze gedachten en herinneringen te ordenen. Op hun eenvoudigste niveau zijn fotos stilstaande beelden. En hoe meer fotos we hebben, hoe complexer het communicatieproces wordt. Fotos worden voor van alles gebruikt, van herinneringen aan belangrijke gebeurtenissen in iemands leven tot het delen van een grappig moment op Facebook. Of we nu een mobiele telefoon, een digitale camera of zelfs een eenvoudige flashdrive gebruiken, fotos zijn essentieel in ons dagelijks leven.

pictures

De mogelijkheid om fotos te maken met een mobiele telefoon en ze vervolgens op een laptop of op een personal computer te zetten, heeft onze manier van leven veranderd. Fotos zijn direct en on-demand toegankelijk, wat betekent dat we niet hoeven te wachten op een speciale gebeurtenis om ons een mooie herinnering te herinneren, maar dat we het moment kunnen vastleggen en het beschikbaar hebben wanneer we het nodig hebben. Fotos geven ons ook de mogelijkheid om iemand een grappig moment te laten zien of een schattige foto die ons herinnert aan een leuke tijd die we ooit hebben gehad. Afbeeldingen zijn nu meer dan alleen statusupdates, het zijn herinneringen, gedeelde verhalen en cultuur. Met sociale netwerksites als Facebook en MySpace worden fotos gedeeld die de sleutel kunnen zijn tot het leven van iemand anders.

Images spelen ook een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zoals in een eerder artikel is besproken, is iconoclasme een diepgaande verkenning van het zelf, de identiteit en relaties. Beeldenstorm wordt gedefinieerd als "het proces van onderzoek naar de verschijning van dingen die niet aanwezig zijn". Door goed te kijken naar de dingen om ons heen en de onderliggende structuur van de werkelijkheid, kunnen we nauwkeuriger bepalen wie we zijn en hoe we in de wereld passen. Door de visuele grammatica van beelden te bestuderen, die ons in staat stelt in de ware essentie van de werkelijkheid te kijken, kan het iconoclasme ons iets over onszelf leren. Dit vermogen om in de ware aard van dingen en relaties te kijken kan ons helpen onszelf beter te begrijpen, waardoor het makkelijker voor ons wordt om bewuste beslissingen te nemen over onze acties, relaties en omgevingen.


De ware aard van de wereld begrijpen aan de hand van beelden