3 tips voor het aanpassen van uw afbeeldingspositie

Afbeeldingspositie heeft alles te maken met de plaatsing van objecten in een afbeelding om het beoogde effect te bereiken. Dit omvat de verhouding tussen voorgrond en achtergrond, perspectief en grootte. Het helpt u al uw onderwerpen op de juiste plaats te zetten, zodat alles op de juiste manier samenkomt. Het kan voor alles gebruikt worden, van eenvoudige beeldplaatsing tot het maken van een beeldmontage.

beeldpositie

Er zijn verschillende manieren om een beeld te bekijken en de exacte positie te weten waar je het oog van de kijker wilt laten rusten, wordt perspectief genoemd. Perspectief kan worden onderverdeeld in 3 categorieën: leading, background en featured-image blank. Voorgrond is het belangrijkste element in een scène; het dicteert de oogpositie van de kijker en bepaalt de schaal van je foto of beeldkaart. In ons voorbeeld hierboven zou het landschap op de voorgrond het focuspunt van je afbeelding zijn, terwijl de achtergrond de rest van de scène zou zijn. Dit is vooral belangrijk als u bedenkt hoe uw achtergrondafbeelding op veel verschillende apparaten wordt weergegeven.

De laatste categorie die we zullen bespreken, Feature Position, heeft betrekking op de grootte van uw onderwerp in relatie tot de achtergrondafbeelding. Zoals hierboven al is gezegd, is het belangrijk om te weten of het onderwerp al dan niet in de afbeelding is opgenomen. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is een grote wolkenkrabber op de voorgrond, terwijl de achtergrond uit vele kleinere eilanden bestaat. Dit kan heel goed worden gebruikt om drama te creëren in een scène door het onderwerp groter te maken dan de achtergrond. Pas gewoon de schaal van de achtergrond aan ten opzichte van het hoofdonderwerp en je foto ziet eruit als een meesterwerk.


3 tips voor het aanpassen van uw afbeeldingspositie